Rybářský rozcestník

Plněné filety z platýsa

Filety z platýse, naplněné směsí z bílého jogurtu, máty, kokosové moučky a dalších ingrediencí, srolované a opečené na oleji dozlatova.

2 náročnost
45 minut
  • 1 ks větší platýs
  • 3 ks cibule
  • 150 g kokosové moučky
  • 125 g bílého jogurtu
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté papriky sladké
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • lístky máty peprné
  • sůl
  • Příprava

    1. Očistíme si platýse, omyjeme a vykostíme, nakrájíme na větší plátky tak, aby šli srolovat
    2. Plátky osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet
    3. Mezitím si připravíme náplň z jogurtu, kokosové moučky, soli, několika nasekaných lístků máty, citrónové šťávy, mleté papriky, zázvoru, kari a důkladně promícháme
    4. Na okraje plátků dáme lžíci náplně, srolujeme, pevně sepneme párátky a smažíme v oleji dozlatova
    5. Rolky z platýse s náplní servírujeme ozdobené cibulkou, nakrájenou na nudličky a osmaženou na másle.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím