Okořeněné filety z okouna opečené dozlatova, podávané s pečenými rýžovými kroketami a omáčkou z bílého vína.
1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme propláchlou rýži doměkka, scedíme a necháme okapat
2. Očištěný pórek nakrájený na nudličky krátce podusíme na 30 g másla a osolíme, pak přendáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, rozklepnuté vejce, polohrubou mouku, osolíme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout
3. Očištěnou filety z okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme ji ve směsi hladké mouky, nadrobno nasekané petrželky, kari koření a zvolna opečeme po obou stranách na zbylém rozpuštěném másle dozlatova
3. Z rýžové hmoty tvoříme válečky, lehce je zmáčkneme, poklademe na olejem vymaštěný plech a pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut
4. Mezitím si uděláme omáčku tak, že očištěnou nadrobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na lžíci rozpuštěného másla, pak ji zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem, přidáme hořčici, zbylé máslo, smetanu, za občasného promíchání povaříme asi 20 minut a podle chuti osolíme
5. Rybu podáváme s rýžovými kroketami a omáčkou z bílého vína.