Rybářský rozcestník

Holštýnský pstruh

Vykuchaný a očištěný pstruh potřený směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, pokapaný citrónovou šťávou a odležený v chladu, pak vnitřek pstruha naplněný plátky pórku, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, poté pstruh posypaný sýrem a mletou paprikou, položený na plech a ugrilovaný v troubě pod grilem.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 4 ks menších čerstvých pstruhů
  • 4 ks stroužků česneků
  • 2 ks pórků
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • mletá paprika sladká
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si stroužky česneku, které prolisujeme a promícháme s trochou pepře a soli
    2. Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu potřeme směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, povrch pstruhů ještě pokapeme citrónovou šťávou
    3. Takto připravené pstruhy necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu
    4. Poté si očistíme pórek, odkrojíme zelené části a bílé nakrájíme na kolečka
    5. Nakrájený pórek promícháme s 80 g nastrouhaného eidamu a nasekanou petrželkou
    6. Připravenou pórkovou směsí naplníme vnitřky pstruhů, uzavřeme kovovými jehlami a potřeme olejem
    7. Poté pstruhy položíme na plech, posypeme zbylým sýrem a plech vložíme do trouby pod gril na 20-25 minut
    8. Ke konci grilování pstruhy posypeme mletou paprikou
    9. Hotové pstruhy servírujeme teplé například s opečenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím