Rybářský rozcestník

Dušená pražma na zelenině

Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks pražmy (po 400 g)
  • 4 ks karotky
  • 4 ks sardelových řezů
  • 1 ks malého řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kaparů
  • 8 lžic olivového oleje
  • mletý pepř
  • citron na ozdobení
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby dobře očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, kůži po stranách lehce nařízneme, potom je na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a nakonec obalíme v mouce
    2. Řapíkatý celer opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky a očištěnou karotku i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
    3. Na části rozehřátého oleje rybu po obou stranách opečeme dozlatova
    4. Ve větším kastrolku rozehřejeme zbylý olej, přidáme připravenou zeleninu, kapary, rozkrájené sardelky, krátce vše osmahneme, zalijeme asi 300 ml vody, vložíme opečené ryby a přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut
    5. Hotové pražmy na talíři obložíme zeleninou a ozdobíme citronem.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….