Rybářský rozcestník

Dušená pražma na zelenině

Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks pražmy (po 400 g)
  • 4 ks karotky
  • 4 ks sardelových řezů
  • 1 ks malého řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kaparů
  • 8 lžic olivového oleje
  • mletý pepř
  • citron na ozdobení
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby dobře očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, kůži po stranách lehce nařízneme, potom je na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a nakonec obalíme v mouce
    2. Řapíkatý celer opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky a očištěnou karotku i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
    3. Na části rozehřátého oleje rybu po obou stranách opečeme dozlatova
    4. Ve větším kastrolku rozehřejeme zbylý olej, přidáme připravenou zeleninu, kapary, rozkrájené sardelky, krátce vše osmahneme, zalijeme asi 300 ml vody, vložíme opečené ryby a přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut
    5. Hotové pražmy na talíři obložíme zeleninou a ozdobíme citronem.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? :)

    Někdo by řekl, že to není žádný problém, prostě si dřepnu a je to. Ale kdo občas nechá svoji stopu v přírodě, moc dobře ví, že bez přípravy to není žádná sranda si pohodlně ulevit. Když vynechám komáry, hovada a další havěť, co má ráda bílé zadky, ani keře, rákos či traviny nám nedělají dobře, když si čupneme na nevhodné místo. To nemluvím o situacích, kdy rybaříme na místech, kde je prostě na nás ze všech stran vidět. Kde pak spočinout a v klidu si udělat to svoje?

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Rybaření v Norsku – základní výbava

    Norsko umí být jak přívětivé, tak nehostinné. Často během jednoho dne zažijete teplé slunné počasí, které se během chvíle změní ve větrnou smršť s teplotou, která dokáže během několika málo hodin klesnout až o 25 °C. I v létě se zde můžete dočkat například sněhových bouřek, krupobití… Jak se tedy vybavit na rybářskou výpravu do Norska? V tomto článku vám poradíme, co rozhodně nezapomenout doma.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím