Rybářský rozcestník

Kaprová směs základní na zakrmování lovného místa

Jedna z univerzálních zakrmovacích směsí vhodná pro cílený lov kaprů určená na zakrmení lopatkou nebo například zakrmovací raketou.

2 náročnost
90 minut
+ doba máčení, příprava 2 dny!  
kukuřicekukuřicekukuřice
  • 1/2 kbelíku předvařené kukuřice
  • 1/2 kbelíku spařené, přes noc máčené řepky
  • 1/4 kbelíku strouhanky
  • 0,5 l melasy
  • Příprava

    1. Kukuřici necháme den namočenou ve vodě, pak ji povaříme doměkka, necháme vychladnout, pak vodu slijeme.
    2. Řepku spaříme vařící vodou, necháme ji přes noc namočenou, vodu slijeme a smícháme s kukuřicí.
    3. Ke kukuřici a řepce přimícháme strouhanku.
    4. Nakonec směs prolijeme melasou, zamícháme, necháme chvíli odležet, pak můžeme začít zakrmovat.

    Nejčtenější články

    Hybridní techniky lovu ryb

    Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

    Zmrazené nástražní rybky

    Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

    Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

    Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím