Rybářský rozcestník

Gavros

Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.

1 náročnost
20 minut
Gavros
Gavros
  • 1 balení grundlí (malých rybiček)
  • 1-2 ks citróny
  • hladká mouka
  • rostlinný olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmrazené rybičky obalíme v hladké mouce, nejlepší je rybičky po částech hodit do pytlíku s moukou a důkladně protřepat
    2. Opražíme je zprudka na rozpáleném oleji, osolíme
    3. Servírujeme je s plátky nebo osminkami citrónu, výborné jsou v kombinaci s řeckými Tzatziki.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?