Rybářský rozcestník

Ochucená sůl jako atraktor pro boilies nebo pelety

Sůl je skvělá také jako rybářský atraktor například na dochucení nadipovaných nástrah. Máme tu recept na vytuněnou sůl, tedy ochucenou dalšími složkami tak, aby ještě více lákala ryby na nabídnutou nástrahu.

1 náročnost
5 minut
atraktor-ochucenáatraktor-ochucená
  • 10-15 lžic jemně namleté soli
  • 2 lžíce v hmoždíři rozdrobených sušených chilli papriček
  • 1 sáček černého jemně mletého pepře
  • Příprava

    1. Sůl vysypeme do misky, přidáme k ní pepř a podrcené chilli papričky
    2. Zamícháme, vložíme do nějaké vhodné krabičky s víčkem
    3. U vody do ochucené soli obalujeme nadipované nástrahy jako koule boilies nebo pelety.

    Doporučení

    Místo rozdrcených chilli papriček lze použít mleté chilli koření. Na zvolený poměr složek dáme 1 sáček. Kdo má mlýnek na kávu, může použít ten a všechny suroviny v něm rozmíchat.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

    Ryba v české kuchyni – 3. díl

    Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.