Rybářský rozcestník

Lín na paprice

Vykuchaní a očištění líny opečení na másle spolu s kostičkami anglické slaniny a cibulí, zalití smetanovou omáčkou.

2 náročnost
25 minut
  • 800 g línů (4 ks)
  • 80 g másla
  • 50 g slaniny
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 ks menší cibule
  • mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí studenou vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem, čímž je také zbavíme slizu
    2. Maso osolíme a pak z obou stran opečeme na másle
    3. Líny vyjmeme a do tuku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a paprikou
    4. Přidáme smetanu a chvíli vše povaříme
    5. Do omáčky vložíme líny a ještě je dodusíme doměkka.

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím