Rybářský rozcestník

Kapr na selský způsob

Na světlém pivu podušené porce kapra a kousky mlíčí, pokrm dochucený zakysanou smetanou.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g kapra
  • 250 ml světlého piva
  • 100 ml zakysané smetany
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • máslo
  • mlíčí
  • sůl
  • Na jíšku:
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • Příprava

    1. Do pekáčku na 100 g rozpuštěného másla položíme očištěného, naporcovaného kapra, kousky mlíčí, osolíme, opepříme, podlijeme světlým pivem a krátce podusíme (6-8 minut)
    2. Rybu vyjmeme, přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, nakonec přidáme zakysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a zjemníme kouskem másla
    3. Do horké omáčky vrátíme porce kapra a už jen prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím