Rybářský rozcestník

Kapr na selský způsob

Na světlém pivu podušené porce kapra a kousky mlíčí, pokrm dochucený zakysanou smetanou.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g kapra
  • 250 ml světlého piva
  • 100 ml zakysané smetany
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • máslo
  • mlíčí
  • sůl
  • Na jíšku:
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • Příprava

    1. Do pekáčku na 100 g rozpuštěného másla položíme očištěného, naporcovaného kapra, kousky mlíčí, osolíme, opepříme, podlijeme světlým pivem a krátce podusíme (6-8 minut)
    2. Rybu vyjmeme, přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, nakonec přidáme zakysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a zjemníme kouskem másla
    3. Do horké omáčky vrátíme porce kapra a už jen prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím