Rybářský rozcestník

Kapr na selský způsob

Na světlém pivu podušené porce kapra a kousky mlíčí, pokrm dochucený zakysanou smetanou.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g kapra
  • 250 ml světlého piva
  • 100 ml zakysané smetany
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • máslo
  • mlíčí
  • sůl
  • Na jíšku:
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • Příprava

    1. Do pekáčku na 100 g rozpuštěného másla položíme očištěného, naporcovaného kapra, kousky mlíčí, osolíme, opepříme, podlijeme světlým pivem a krátce podusíme (6-8 minut)
    2. Rybu vyjmeme, přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, nakonec přidáme zakysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a zjemníme kouskem másla
    3. Do horké omáčky vrátíme porce kapra a už jen prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!