Rybářský rozcestník

Pikantní jarní ryba

Marinované filety z bílé ryby, opečené na pánvi, servírované s listovou zeleninou.

2 náročnost
25 minut
  • Pro 2 osoby:
  • 200 g filátek z bílé ryby
  • 200 g jarní listové zeleniny (špenát, kapusta, zelí)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks stroužků česneku
  • malý kousek čerstvého zázvoru
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu pokapeme sójovou omáčkou, posypeme oloupanými prolisovanými stroužky česneku a oloupaným na jemno nastrouhaným zázvorem
    2. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu s marinádou a opečeme po každé straně asi 2 minuty
    3. Vsypeme na hrubo nakrájenou listovou zeleninu, zastříkneme trochou vody a mírně dusíme asi 5 minut, aby zvláčněla, podle chuti osolíme a opepříme
    4. Rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží nebo nudlemi.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.