Rybářský rozcestník

Pikantní jarní ryba

Marinované filety z bílé ryby, opečené na pánvi, servírované s listovou zeleninou.

2 náročnost
25 minut
  • Pro 2 osoby:
  • 200 g filátek z bílé ryby
  • 200 g jarní listové zeleniny (špenát, kapusta, zelí)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks stroužků česneku
  • malý kousek čerstvého zázvoru
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu pokapeme sójovou omáčkou, posypeme oloupanými prolisovanými stroužky česneku a oloupaným na jemno nastrouhaným zázvorem
    2. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu s marinádou a opečeme po každé straně asi 2 minuty
    3. Vsypeme na hrubo nakrájenou listovou zeleninu, zastříkneme trochou vody a mírně dusíme asi 5 minut, aby zvláčněla, podle chuti osolíme a opepříme
    4. Rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží nebo nudlemi.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.