Rybářský rozcestník

Pikantní jarní ryba

Marinované filety z bílé ryby, opečené na pánvi, servírované s listovou zeleninou.

2 náročnost
25 minut
  • Pro 2 osoby:
  • 200 g filátek z bílé ryby
  • 200 g jarní listové zeleniny (špenát, kapusta, zelí)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks stroužků česneku
  • malý kousek čerstvého zázvoru
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu pokapeme sójovou omáčkou, posypeme oloupanými prolisovanými stroužky česneku a oloupaným na jemno nastrouhaným zázvorem
    2. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu s marinádou a opečeme po každé straně asi 2 minuty
    3. Vsypeme na hrubo nakrájenou listovou zeleninu, zastříkneme trochou vody a mírně dusíme asi 5 minut, aby zvláčněla, podle chuti osolíme a opepříme
    4. Rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží nebo nudlemi.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím