Rybářský rozcestník

Japonská omáčka k namáčení

Tuto dobře vychlazenou omáčku podáváme k různě upraveným rybám servírovaným po jednotlivých soustech, ale i k darům moře, či jiným vodním živočichům upraveným grilováním, pečením, vařením apod.

1 náročnost
10 minut
+ doba uležení v chladu  
Japonská omáčka k namáčení
  • 4 lžíce bílého přírodního vína
  • 3 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 3 lžíce na jmeno nastoruhané ředkve
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 dcl vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Do misky nalijeme vodu, přilijeme sojovou omáčku a bílé víno
    2. Přidáme ostatní suroviny, promícháme, dáme do lednice na 1 hodinu odležet
    3. Omáčku podáváme k různým rybím pokrmům, kdy jednotlivé kousky ryby, ale i jiných vodních živočichů do omáčky namáčíme těsně před vložením do úst.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!