Rybářský rozcestník

Japonská omáčka k namáčení

Tuto dobře vychlazenou omáčku podáváme k různě upraveným rybám servírovaným po jednotlivých soustech, ale i k darům moře, či jiným vodním živočichům upraveným grilováním, pečením, vařením apod.

1 náročnost
10 minut
+ doba uležení v chladu  
Japonská omáčka k namáčení
  • 4 lžíce bílého přírodního vína
  • 3 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 3 lžíce na jmeno nastoruhané ředkve
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 dcl vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Do misky nalijeme vodu, přilijeme sojovou omáčku a bílé víno
    2. Přidáme ostatní suroviny, promícháme, dáme do lednice na 1 hodinu odležet
    3. Omáčku podáváme k různým rybím pokrmům, kdy jednotlivé kousky ryby, ale i jiných vodních živočichů do omáčky namáčíme těsně před vložením do úst.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.