Rybářský rozcestník

Japonská omáčka k namáčení

Tuto dobře vychlazenou omáčku podáváme k různě upraveným rybám servírovaným po jednotlivých soustech, ale i k darům moře, či jiným vodním živočichům upraveným grilováním, pečením, vařením apod.

1 náročnost
10 minut
+ doba uležení v chladu  
Japonská omáčka k namáčení
  • 4 lžíce bílého přírodního vína
  • 3 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 3 lžíce na jmeno nastoruhané ředkve
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 dcl vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Do misky nalijeme vodu, přilijeme sojovou omáčku a bílé víno
    2. Přidáme ostatní suroviny, promícháme, dáme do lednice na 1 hodinu odležet
    3. Omáčku podáváme k různým rybím pokrmům, kdy jednotlivé kousky ryby, ale i jiných vodních živočichů do omáčky namáčíme těsně před vložením do úst.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?