Opečené špízy z kapra, cibule, papriky, celeru a cherry rajčátek, podávané s omáčkou ze sekaných rajčat, okurek, feferonek a dalších ingrediencí.
1. Očištěný filet z kapra zbavíme kostí, opláchneme, osušíme, potřeme citronovou šťávou, solí, mletým kmínem, oloupanými prolisovanými stroužky česneku a dáme na 30 minut do chladu odpočinout
2. Oloupané červené cibule rozkrojíme na čtvrtky, pak rozebereme na plátky, očištěný celer nakrájíme na špalíčky a očištěnou papriku na čtverečky
3. Filet kapra rozkrájíme na kostky a obalíme v hladké mouce
4. Na 8 navlhčených špejlí střídavě napícháme kousky ryby, cibule, celeru, papriky a nakonec špízy uzavřeme omytými, osušenými rajčátky
5. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji špízy zvolna ze všech stran opečeme, vyndáme je, zabalíme do alobalu a uchováme je teplé
6. Ve výpeku orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, popřípadě zbylý česnek, přidáme sekaná rajčata, pepř, bobkové listy, očištěné na drobno nasekané feferonky, na menší kousky pokrájené okurky, vše promícháme, osolíme a asi 10 minut podusíme.
Podáváme s pečivem.