Rybářský rozcestník

Kapr na italský způsob

Odležené porce kapra osolené, pokapané citronovou šťávou, obalené v mouce a bílkové směsi, pak opečené na pánvi na olivovém oleji.

2 náročnost
20 minut
+ doba odležení  
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 2 ks bílky
  • 2 ks rajčata
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kapary
  • 1 lžíce parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme parmazán.
    3. Kapra obalíme v hladké mouce, potom v bílkové směsi.
    4. Opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova.
    5. Rajčata oloupeme, na drobnou nasekáme, promícháme s nasekanými kapary.
    6. Porce kapra poklademe směsí rajčat a kapary, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?