Rybářský rozcestník

Kapr na italský způsob

Odležené porce kapra osolené, pokapané citronovou šťávou, obalené v mouce a bílkové směsi, pak opečené na pánvi na olivovém oleji.

2 náročnost
20 minut
+ doba odležení  
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 2 ks bílky
  • 2 ks rajčata
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kapary
  • 1 lžíce parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme parmazán.
    3. Kapra obalíme v hladké mouce, potom v bílkové směsi.
    4. Opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova.
    5. Rajčata oloupeme, na drobnou nasekáme, promícháme s nasekanými kapary.
    6. Porce kapra poklademe směsí rajčat a kapary, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.