Rybářský rozcestník

Kapr v bylinkovém trojobalu

Na Štědrý den se ve většině českých domácností připravuje tradiční kapr, a to nejčastěji smažený v klasickém trojobalu. Tato klasika je v tuzemsku neodmyslitelnou součástí Vánoc, vyzkoušejte ale něco nového, obalte porce ryby v bylinkovém trojobalu.

2 náročnost
30 minut
+ máčení ryby v mléce  
Christmas,Carp,,Fried,Carp,Fish,Slices,On,A,White,Plate
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks kapří filety nebo podkovy
  • 1-2 ks vejce
  • 1 ks citron
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mléko
  • sůl
  • čerstvé nebo sušené bylinky (tymián, petržel, provensálská směs)
  • Příprava

    1. Očištěné kapří maso rozložte do nižší široké mísy, zalijte mlékem a zakápněte pár kapkami citronové šťávy. Maso nechejte naložené v mléce alespoň dvě hodiny, maximálně přes noc.
    2. Porce ryby vyjměte z mléka, osušte papírovými ubrousky a z obou stran nasolte.
    3. Do strouhanky přidejte nakrájené čerstvé či podrcené sušené bylinky. Následně klasicky obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, poté rozkvedlaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance.
    4. Usmažte jej v troubě nebo horkovzdušné fritéze.

    Doporučení

    Recept k článku: Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

    Poznámka

    Zdroj: ReceptyOnLine.cz, text: Astoreo.cz, foto: shutterstock.com

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….