Rybářský rozcestník

Závitky z pstružích filátek

Dušené rybí závitky naplněné parmazánem a anglickou slaninou, servírované na ledovém salátu, přelité pikantní zálivkou.

2 náročnost
40 minut
  • Pro 2 osoby:
  • 2 ks pstruhů
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 60 g anglické slaniny
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na salát:
  • 300 g ledového salátu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks čekanky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks kadeřavého salátu
  • Na zálivku:
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička cukru (podle chuti)
  • 200 ml červeného vína
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme hlav, rozřízneme podél hřbetu a opatrně vyjmeme páteřní kost, pak důkladně vybereme zbylé kosti
    2. Vykostěná filátka osolíme, opepříme, každý kousek posypeme trochou na jemno nastrouhaného parmazánu, poklademe plátkem anglické slaniny, opatrně svineme do závitků, potom je sepneme párátkem nebo je svážeme kuchyňskou nití
    3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji se všech stran závitky osmažíme a dusíme pod pokličkou doměkka 5-10 minut
    4. Kadeřavý salát, ledový salát a čekanku opereme, osušíme, natrháme na listy nebo kousky, oloupané cibule nakrájíme na drobno, očištěnou papriku nakrájíme na kousky
    5. V misce promícháme kousky ledového salátu, čekanky, papriky a nakrájené cibule, do středu každého talíře narovnáme listy kadeřavého salátu, poklademe připraveným salátem a závitky
    6. Zálivku připravíme smícháním červeného vína, vinného octa, hořčice, oleje a citronové šťávy, vše prošleháme, ochutíme cukrem, solí, pepřem a připravenou zálivkou přelijeme porce závitků se salátem.

    Nejčtenější články

    ORLÍK AKTUÁLNĚ :-(((

    Poté, co jsme v neděli dopoledne chytili pytláka bez dokladů (lovil vesele na dva pruty) a rybáře, který dlouhodobě porušoval řád, jsme si udělali včera odpoledne výlet na Orlík a objeli 20 km břehů. JE NEUVĚŘITELNÉ, co se tam děje. Vesele se vláčí (všichni tedy svorně tvrdili, že si zrovna teď chystají věci na zahájení), loď na vodě plná komplet výbavy na dravce (prut na lov nástražek, dva pruty na tahání rybky, jeden nabitej vláčák, řízkovnice, echolot a příďák), stojan s dvěma pruty a na obou malí okounci, v bednách podměrečné ryby a hájené ryby, vrš plná malých okounků. Vzbudil jsem se s pocitem nesmírného smutku kořeněného beznadějí. Kde to proboha jsme??? SDÍLEJTE TOHLE SVINSTVO, TAKHLE TO DÁL NEJDE.

    Zpráva ze zasedání Republikové rady ČRS (červen)

    Rada shválila, kromě jiného, návrh změn rybářského řádu pro rok 2019. Konkrétně se jedná o stanovení nejmenší lovné míry okouna říčního na 15 cm, schválení povinnosti mít při lovu ryb podběrák, dále zákaz používání dvoj a trojháčků a omezení lovu na umělou mušku a muškařením na mimopstruhových revírech v období 1.1 až 15.6., dále zákaz lovu na srkačku a zákaz používání vylovovacího háku (gafu).

    Nazapomínejte na dodatky v rybářském řádu, mohli by jste přijít o papíry!

    Na svazové vodě se musí všichni rybáři řídit rybářským řádem. O tom, jak moc je či není zastaralý, dnes nechci mluvit, ale spíše se s vámi podělím o jedno zjištění. Někteří z nás si zapomínají každý rok přečíst v řádu „Bližší podmínky výkonu rybářského práva“, tedy dodatky k řádu, které jsou vytištěné modře a které někdy zásadně mění například povolenou lovnou délku některých ryb. A tak neznalý rybář si může omylem přivlastnit amura, který má ale v některých krajích aktuálně v dodatcích změněnou lovnou míru z 50 na 70 cm!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím