Rybářský rozcestník

Závitky z pstružích filátek

Dušené rybí závitky naplněné parmazánem a anglickou slaninou, servírované na ledovém salátu, přelité pikantní zálivkou.

2 náročnost
40 minut
  • Pro 2 osoby:
  • 2 ks pstruhů
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 60 g anglické slaniny
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na salát:
  • 300 g ledového salátu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks čekanky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks kadeřavého salátu
  • Na zálivku:
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička cukru (podle chuti)
  • 200 ml červeného vína
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme hlav, rozřízneme podél hřbetu a opatrně vyjmeme páteřní kost, pak důkladně vybereme zbylé kosti
    2. Vykostěná filátka osolíme, opepříme, každý kousek posypeme trochou na jemno nastrouhaného parmazánu, poklademe plátkem anglické slaniny, opatrně svineme do závitků, potom je sepneme párátkem nebo je svážeme kuchyňskou nití
    3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji se všech stran závitky osmažíme a dusíme pod pokličkou doměkka 5-10 minut
    4. Kadeřavý salát, ledový salát a čekanku opereme, osušíme, natrháme na listy nebo kousky, oloupané cibule nakrájíme na drobno, očištěnou papriku nakrájíme na kousky
    5. V misce promícháme kousky ledového salátu, čekanky, papriky a nakrájené cibule, do středu každého talíře narovnáme listy kadeřavého salátu, poklademe připraveným salátem a závitky
    6. Zálivku připravíme smícháním červeného vína, vinného octa, hořčice, oleje a citronové šťávy, vše prošleháme, ochutíme cukrem, solí, pepřem a připravenou zálivkou přelijeme porce závitků se salátem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?