Rybářský rozcestník

Kapří filet na grilu

Filety z kapra z vnitřní strany nadrobno nakrojené přes kostičky, osolené, marinované, grilované na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
Kapří filet na grilu - první foto
KapříKapříKapří
  • 1 ks kapra
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžička červené mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1-2 hrsti čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, rozmarýn, saturejka)
  • Příprava

    1. Kapra vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno rozkrájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži
    2. Dostatečně osolíme z obou stran
    3. Na marinádu rozpustíme máslo, přidáme koření a bylinky a směsí rybu potřeme
    4. Necháme alespoň půl hodiny marinovat
    5. Pečeme na grilu 10 až 15 minut.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Pečivo v zátěži

    I když jde o takovou „blbůstku“, často mě právě takto vytuněná zátěž přinesla záběr. Pečivo, umístěné v oku olova, umí nalákat k háčku pěkné ryby včetně kaprů. A pokud nemáte po ruce kus rohlíku či chleba, zkuste zátěž naládovat například kouskem obalovací pasty.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím