Rybářský rozcestník

Kapří filet na grilu

Filety z kapra z vnitřní strany nadrobno nakrojené přes kostičky, osolené, marinované, grilované na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
Kapří filet na grilu - první foto
KapříKapříKapří
  • 1 ks kapra
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžička červené mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1-2 hrsti čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, rozmarýn, saturejka)
  • Příprava

    1. Kapra vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno rozkrájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži
    2. Dostatečně osolíme z obou stran
    3. Na marinádu rozpustíme máslo, přidáme koření a bylinky a směsí rybu potřeme
    4. Necháme alespoň půl hodiny marinovat
    5. Pečeme na grilu 10 až 15 minut.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….