Takto připravení sladká, voňavá kukuřice vydrží i několik měsíců, po otevření pak pár dní.
1. Sáček perníkového koření smícháme v hrnci se lžičkou mletého anýzu, pak do směsi nasypeme cukr
2. Vše zalijeme vodou a přivedeme k varu, jakmile se cukr rozpustí, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Prochladlý cukrový rozvar přivedeme opět k varu, přidáme lžičku másla
4. Nakonec do horké tekutiny nasypeme povolenou kukuřici, vše chvíli povaříme, tak 4-6 minut, záleží, jak moc chcete mít kukuřici tvrdou
5. Kukuřici scedíme, nasypeme do zavařovací sklenice, zalijeme trochou horkého nálevu a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Nakonec do horké tekutiny nasypeme povolenou kukuřici, vše chvíli povaříme, tak 4-6 minut, záleží, jak moc chcete mít kukuřici tvrdou
Kukuřici scedíme, nasypeme do zavařovací sklenice, zalijeme trochou horkého nálevu a necháme vychladnout dnem vzhůru.