Rybářský rozcestník

Kapr dušený na víně spolu se žampiony

Ve výpeku, po opečeném mase kapra, podušené žampiony spolu s cibulí a česnekem doplněné o víno, dále podušené i s porcemi kapra dochucené rajským protlak, pepřem a solí.

2 náročnost
30 minut
KaprKaprKapr
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks porce kapra o velikosti 150-200 g
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 100 g žampionů
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 dl červeného vína
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou, v pánvi na oleji opečeme z obou stran, pak maso odložíme stranou.
    2. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli na proužky, žampiony a česnek nakrájený na plátky, podlijeme vínem, zaprášíme mletou paprikou, dusíme 5 minut.
    3. Do vzniklé směsi vložíme porce kapra, přiklopíme pokličkou, dusíme na mírném plameni 10 minut.
    4. Přidáme rajský protlak, který směs zahustí, necháme chvíli prohřát, omáčku dochutíme solí a mletým pepřem.
    5. Porce ryby na talíři přelijeme šťávou a podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….