Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra o velikosti 150-200 g
2 ks stroužky česneku
2 ks cibule
100 g žampionů
1 lžíce rajského protlaku
1 dl červeného vína
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
hladká mouka
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou, v pánvi na oleji opečeme z obou stran, pak maso odložíme stranou.
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli na proužky, žampiony a česnek nakrájený na plátky, podlijeme vínem, zaprášíme mletou paprikou, dusíme 5 minut.
- Do vzniklé směsi vložíme porce kapra, přiklopíme pokličkou, dusíme na mírném plameni 10 minut.
- Přidáme rajský protlak, který směs zahustí, necháme chvíli prohřát, omáčku dochutíme solí a mletým pepřem.
- Porce ryby na talíři přelijeme šťávou a podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek