Rozpis na 4 porce:
800 g kapra
50 g slaniny
6 ks oloupaných větších rajčat
3 ks papriky (nejlépe červená, zelená a žlutá)
1 ks cibule
hladká mouka
sladká paprika
drcený kmín
pepř
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra posypeme červenou paprikou, pepřem, drceným kmínem, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme zprudka z obou stran, pak rybu odložíme stranou
- Na oleji zpěníme na krájenou cibuli, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme nakrájená rajčata, papriky, dusíme do měkka, ochutíme solí, pepřem
- Polovinu základu leča rozprostřeme na dno zapékací misky, na zeleninovou směs poklademe opečené porce kapra, posypeme druhou polovinou leča, na 15 minut dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéct.
Doporučení
Kapra v leču podáváme s chlebem nebo vařenými brambory, bramborovou kaší a pod.