Rybářský rozcestník

Kapr na cibuli a slanině

Pikantní jednoduchá úprava kapra, kterou zvládne každý i začínající kuchař či kuchařinka.

2 náročnost
30 minut
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks žluté cibule
  • 100 g tenkých plátků anglické slaniny
  • pálivá mletá paprika
  • strouhaný křen
  • pažitka
  • máslo
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy kapra osolíme, potřeme utřeným česnekem, 1 stroužek na podkovu, poprášíme pálivou paprikou
    2. Dno zapékací misky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme porce ryby, poklademe proužky slaniny, hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky, osolíme, opepříme, vložíme do trouby, pečeme 15-20 minut, 1-2 podlijeme troškou vody
    3. Porce ryby na talíři posypeme nastrouhaným křenem, nasekanou pažitkou, podáváme s čerstvým chlebem, zapijeme chlazeným pivem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím