Rybářský rozcestník

Kapr pečený na másle

V celku upečený kapr, pokapaný citrónovou šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.

2 náročnost
40 minut
Kapr pečený na másle
  • 1/2 ks kapra bez hlavy
  • 80 g másla
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • rybí vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji a pokapeme citrónovou šťávou
    2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla
    3. Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou
    4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo hranolky. Pokrm můžeme zpestřit jablkovým křenem nebo křenovou šlehačkou.

    Poznámka

    U pečení kapra je vhodné ponechat kůži i ploutve a to i ocasní.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!