Rybářský rozcestník

Pstruh pečený v troubě v alobalu

Očištění pstruzi pokapaní citrónovou šťávou a Martini, naplnění petrželkou, obložení žampiónovou směsí, v alobalu v troubě upečení doměkka.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruhů po 300 g
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1 svazek petržele
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 šálek suchého bílého Martini
  • 250 g žampiónů
  • 50 g másla
  • šťáva ze 2 ks citrónů
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • alobal
  • Příprava

    1. Omyté a osušené pstruhy osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a do břišních dutin vložíme několik snítek petrželky
    2. na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a osmahneme je
    3. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a s nasekaným tymiánem vmícháme k houbám, směs osolíme a okořeníme pepřem
    4. Pstruhy poklademe na čtyři pláty alobalu, obložíme je žampiónovou směsí, pokapeme Martini, důkladně zabalíme a balíčky na plechu v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.