500 g syrového umletého rybího masa (kapr, sumec, treska)
4 ks jarní cibulky s natí
4 ks stroužky česneku
1 ks vejce
2 dl zeleninového vývaru
2 dl smetany na vaření
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky kari koření
1/4 lžičky chilli
1 lžíce citronové šťávy
strouhanka dle potřeby
olej
sůl
uvařené těstoviny jako příloha
Příprava
- V misce promícháme rybí maso s 2 nasekanými jarními cibulkami, nastrouhaným zázvorem, kari, chilli a solí. Přidáme vejce, zahustíme strouhankou.
- Z připravené směsi vytvarujeme kuličky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou jarní cibulku (2 kusy) drcený česnek, posypeme kurkumou, mícháme 2 minuty. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a uvedeme k varu.
- Vmícháme smetanu, naskládáme do omáčky krokety, snížíme teplotu, pod pokličkou dusíme 15 minut.
- Na talíři rozložíme uvařené těstoviny, přelijeme omáčkou, přidáme krokety a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek