300-400 g kapřího syrového masa bez kostí a kůže
600 g najemno postrouhaných, syrových brambor
100 g najemno postrouhaných, den dopředu uvařených, brambor
cca 100 g hladké mouky
60 g anglické slaniny
2 lžíce mléka
2-4 ks větší stroužky česneku
2 ks vejce
mletý černý pepř
majoránka
sůl
tuk na smažení (olej, sádlo)
Příprava
- Maso z kapra, amura či jiné vhodné ryby zbavené kostí a kůže pomeleme pomocí strojku na maso spolu s oloupanými stroužky česneku.
- Syrové i uvařené brambory nastrouháme, pokropíme mlékem, pak smícháme s pomletým rybím masem a česnekem.
- Ke směsi dále přidáme, na drobné kostičky pokrájenou, slaninu, mouku, vejce a koření, vše osolíme, důkladně promícháme, pokud by bylo těsto moc řídké, přidáme ještě trochu mouky, naopak, pokud bude těsto moc tuhé, nastavíme ho trochou mléka.
- V pánvi, na rozpáleném tuku, postupně smažíme jednotlivé bramboráky dozlatova, pěkně z obou stran.
Poznámka
foto autor: D.M. a Rybářský rozcestník.cz