Rybářský rozcestník

Bramboráky z rybího masa

Kapří či amuří bramborák patří mezi klasické recepty starých rybářů. Dá se připravit i z masa sumce, či jiné, i mořské ryby, ovšem bramboráky z kapra patří mezi rybářskou klasiku.

2 náročnost
45 minut
rybí
  • 300-400 g kapřího syrového masa bez kostí a kůže
  • 600 g najemno postrouhaných, syrových brambor
  • 100 g najemno postrouhaných, den dopředu uvařených, brambor
  • cca 100 g hladké mouky
  • 60 g anglické slaniny
  • 2 lžíce mléka
  • 2-4 ks větší stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • mletý černý pepř
  • majoránka
  • sůl
  • tuk na smažení (olej, sádlo)
  • Příprava

    1. Maso z kapra, amura či jiné vhodné ryby zbavené kostí a kůže pomeleme pomocí strojku na maso spolu s oloupanými stroužky česneku.
    2. Syrové i uvařené brambory nastrouháme, pokropíme mlékem, pak smícháme s pomletým rybím masem a česnekem.
    3. Ke směsi dále přidáme, na drobné kostičky pokrájenou, slaninu, mouku, vejce a koření, vše osolíme, důkladně promícháme, pokud by bylo těsto moc řídké, přidáme ještě trochu mouky, naopak, pokud bude těsto moc tuhé, nastavíme ho trochou mléka.
    4. V pánvi, na rozpáleném tuku, postupně smažíme jednotlivé bramboráky dozlatova, pěkně z obou stran.

    Poznámka

    foto autor: D.M. a Rybářský rozcestník.cz

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.