Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou, přitom chutnou, úpravu ryb. Jde o opečené porce ryb servírované s petrželovým máslem. Vyzkoušeno s českou klasikou, tedy kaprem.
2 náročnost
20 minut
Kapr á-la Meuniére
1 kg naporcovaného kapra
hladká mouka
máslo
citron
sůl
Na petrželové máslo:
100 g másla
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
černý pepř
worchestr
Příprava
Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu opečeme dozlatova na rozpuštěném másle
Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worchestru, promícháme
Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu, podáváme například s opečenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!