Rybářský rozcestník

Kapr á-la Meuniére

Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou, přitom chutnou, úpravu ryb. Jde o opečené porce ryb servírované s petrželovým máslem. Vyzkoušeno s českou klasikou, tedy kaprem.

2 náročnost
20 minut
Kapr á-la Meuniére
  • 1 kg naporcovaného kapra
  • hladká mouka
  • máslo
  • citron
  • sůl
  • Na petrželové máslo:
  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • černý pepř
  • worchestr
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu opečeme dozlatova na rozpuštěném másle
    2. Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worchestru, promícháme
    3. Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu, podáváme například s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!