500 g filety z tresky bez kůže
2 ks stroužky česneku
1 ks větší masitá červená paprika
1 ks cibule
2 dl vody
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
citronová šťáva
drcený kmín
sůl
Příprava
- Tresku nakrájíme na 2 cm velké kousky, dáme do misky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut v lednici odpočinout.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s proužky papriky, posypeme červenou paprikou, drceným kmínem, osolíme, podlijeme vodou, dusíme, až paprika změkne.
- Do směsi vložíme osušené kousky tresky, ochutíme drceným česnekem, opepříme, povaříme jen 3 minuty, aby se rybí maso nerozpadnulo.
- Tresku na paprice podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek