Rybářský rozcestník

Treska na paprice

Kuřecí či vepřové, ale i například králičí maso na paprice patří mezi oblíbené pokrmy nejen Čechů. Proč tedy nevyzkoušet připravit si podobně i maso rybí, například, podle tohoto receptu, maso z tresky. Jde o velkou dobrotu!

2 náročnost
40 minut
TreskaTreskaTreska
  • 500 g filety z tresky bez kůže
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší masitá červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 dl vody
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku nakrájíme na 2 cm velké kousky, dáme do misky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut v lednici odpočinout.
    2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s proužky papriky, posypeme červenou paprikou, drceným kmínem, osolíme, podlijeme vodou, dusíme, až paprika změkne.
    3. Do směsi vložíme osušené kousky tresky, ochutíme drceným česnekem, opepříme, povaříme jen 3 minuty, aby se rybí maso nerozpadnulo.
    4. Tresku na paprice podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….