Rybářský rozcestník

Treska na paprice

Kuřecí či vepřové, ale i například králičí maso na paprice patří mezi oblíbené pokrmy nejen Čechů. Proč tedy nevyzkoušet připravit si podobně i maso rybí, například, podle tohoto receptu, maso z tresky. Jde o velkou dobrotu!

2 náročnost
40 minut
TreskaTreskaTreska
  • 500 g filety z tresky bez kůže
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší masitá červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 dl vody
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku nakrájíme na 2 cm velké kousky, dáme do misky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut v lednici odpočinout.
    2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s proužky papriky, posypeme červenou paprikou, drceným kmínem, osolíme, podlijeme vodou, dusíme, až paprika změkne.
    3. Do směsi vložíme osušené kousky tresky, ochutíme drceným česnekem, opepříme, povaříme jen 3 minuty, aby se rybí maso nerozpadnulo.
    4. Tresku na paprice podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.