Rybářský rozcestník

Grilovaný mořský vlk

Mořský vlk je velmi chutná, jemná ryba, která se velice hodí právě na gril. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, možná se stane vašim oblíbeným!

2 náročnost
40 minut
+ doba marinování!  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks čerství mořští vlci
  • 2 ks citrony
  • 1 svazek nahrubo nasekaných zelených bylinek (šalvěj, bazalka, máta, tyminán, rozmarýn, koriandr…)
  • koření na ryby
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Čerstvé ryby vykuchejte, pokud nejsou, omyjte pod studenou vodou a osušte, zevnitř i zvenku ryby osolte a opepřete
    2. Ryby pokapejte citrónovou šťávou a potřete zevnitř i z venku olivovým olejem, břišní dutinu naplňte zelenými bylinkami, marinujte cca 2 hodiny
    3. Grilujte cca 30 minut, během grilování ryby otočte, aby byly opečené ze všech stran.

    Doporučení

    Mrkněte na videorecept:

    Poznámka

    Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím