Rybářský rozcestník

Krevety na česnekovém másle

Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.

1 náročnost
20 minut
Krevety na česnekovém másle
  • 500-600 g větších krevet
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. dobře rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a na jemno nakrájenou chilli papričku zbavenou jadřince
    2. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách opečeme
    3. Nakonec je osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou
    4. Takto připravené krevety ihned servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme například čerstvé bílé bagety.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….