Rybářský rozcestník

Krevety na česnekovém másle

Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.

1 náročnost
20 minut
Krevety na česnekovém másle
  • 500-600 g větších krevet
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. dobře rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a na jemno nakrájenou chilli papričku zbavenou jadřince
    2. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách opečeme
    3. Nakonec je osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou
    4. Takto připravené krevety ihned servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme například čerstvé bílé bagety.

    Nejčtenější články

    Vlasec nebo pletenka, aneb co vlastně namotat na cívku navijáku?

    Dříve, než zajdeme do obchodu a koupíme si nějaký vlasec nebo pletenou šňůru, měli by jsem si dobře rozmyslet, jaké ryby a s jakým vybavením půjdeme chytat a také jakou metodou. Je rozdíl, zda vyrazíme na kapry a nástrahu budeme chtít nastražit dalekým náhozem, či zda budeme nástrahu zavážet lodí v hodně zatravněném prostředí, nebo jestli například budeme chytat drobnější ryby přímo pod nohama. Také na jemnou plavanou jistě zvolíme jiný vlasec, než na položenou, nebo když půjdeme lovit dravce. Uvědomte si, že vlasec nebo pletenka je jediná věc, která dělí rybáře od montáže a potažmo chycené ryby. Drahý prut a naviják jen usnadní a zpříjemní rybáři život a samotný lov, ale stejně pak rybu od rybáře po záběru nakonec spojuje jen ten dobrý, nebo špatný vlasec!

    Držák s hlásičem záběru přidělaný přímo na prutu

    Už jsem u vody viděl desítky různých vychytaných držáků na sumcový prut s různě přidělanými držáky na signalizátor záběru, ale tenhle způsob mě opravdu dostal.

    Klipy na červy se dají použít i na jiné nástrahy

    Letos jsem začal klipy na červy používat i na umístění jiných nástrah, než červů a žížal pod háček. Skvěle na klipu drží například kus rohlíku, ale také kukuřice či kousek klobásky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím