Rybářský rozcestník

Krevety na česnekovém másle

Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.

1 náročnost
20 minut
Krevety na česnekovém másle
  • 500-600 g větších krevet
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. dobře rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a na jemno nakrájenou chilli papričku zbavenou jadřince
    2. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách opečeme
    3. Nakonec je osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou
    4. Takto připravené krevety ihned servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme například čerstvé bílé bagety.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím