Rybářský rozcestník

Grilovaný losos s kaparovou omáčkou

Grilované filety z lososa servírované přelité studenou kaparovou omáčkou.

1 náročnost
30 minut
Grilovaný losos s kaparovou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g filet z lososa
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • Na kaparovou omáčku:
  • 125 ml olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce estragonu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks limetky
  • Příprava

    1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce
    2. Jednotlivé maso potřeme olejem, osolíme a dáme na gril kůží dolů
    3. Grilujeme, na přikrytém grilu, bez otáčení, zhruba 12-15 minut.

    Příprava kaparové omáčky:
    1. V misce vyšleháme olivový olej s hořčicí a šťávou z limetky
    2. Přidáme cukr, pokrájené kapary a nahrubo nasekaný estragon
    3. Hotovou omáčku dáme do lednice vychladit.

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Rybí pásma, aneb je dobré vědět, co nám plave pod nohama

    Vodní toky jsou poměrně dost charakteristické v mnoha aspektech. Pokud je zkoumáme, sledujeme u nich různé, například to, zda protékají přirozenou krajinou, nebo regulovaným korytem, také hodnotíme jejich šíři, či členitost … Další důležitou roli hraje hloubka toku, síla proudu, typ dna, od toho všeho se právě odvíjí okysličení vody, teplota vody apod. A podobné je to i u vod stojatých. Ty mají také své charakteristické rysy. A právě charakteristika toku nebo nádrže má vliv na druhy živočichů a také ryb, které v daném pásmu žijí.

    Tyrolské dřívko, jeho použití

    Tyrolské dřívko se používá především při vláčení, kdy má za úkol nadzvedávat nástrahu ode dna, díky čemuž se méně vázne. Dřívko při pohybu rozviřuje dno, což často také vyprovokuje dravce k útoku. Metodou vláčení s tyrolským dřívkem cíleně lovíme štiky, candáty, sumce, jelce tlouště a okouny. Podle velikosti nástražní rybky, hloubky lovného místa a síly toku pak volíme velikost tyrolského dřívka a také samotnou montáž.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím