Rybářský rozcestník

Grilovaný losos s kaparovou omáčkou

Grilované filety z lososa servírované přelité studenou kaparovou omáčkou.

1 náročnost
30 minut
Grilovaný losos s kaparovou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g filet z lososa
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • Na kaparovou omáčku:
  • 125 ml olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce estragonu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks limetky
  • Příprava

    1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce
    2. Jednotlivé maso potřeme olejem, osolíme a dáme na gril kůží dolů
    3. Grilujeme, na přikrytém grilu, bez otáčení, zhruba 12-15 minut.

    Příprava kaparové omáčky:
    1. V misce vyšleháme olivový olej s hořčicí a šťávou z limetky
    2. Přidáme cukr, pokrájené kapary a nahrubo nasekaný estragon
    3. Hotovou omáčku dáme do lednice vychladit.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím