Rybářský rozcestník

Grilovaný losos s kaparovou omáčkou

Grilované filety z lososa servírované přelité studenou kaparovou omáčkou.

1 náročnost
30 minut
Grilovaný losos s kaparovou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g filet z lososa
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • Na kaparovou omáčku:
  • 125 ml olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce estragonu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks limetky
  • Příprava

    1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce
    2. Jednotlivé maso potřeme olejem, osolíme a dáme na gril kůží dolů
    3. Grilujeme, na přikrytém grilu, bez otáčení, zhruba 12-15 minut.

    Příprava kaparové omáčky:
    1. V misce vyšleháme olivový olej s hořčicí a šťávou z limetky
    2. Přidáme cukr, pokrájené kapary a nahrubo nasekaný estragon
    3. Hotovou omáčku dáme do lednice vychladit.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?