Rybářský rozcestník

Grilované krevety II.

Krevety obalené ve slanině, grilované dozlatova.

1 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
  • 200 g menších krevet
  • tenké plátky slaniny
  • Na marinádu:
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • čerstvé bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)
  • Příprava

    1. Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme
    2. V míse smícháme olivový olej s oloupanými, na jemno utřenými stroužky česneku a na drobno nasekanými bylinkami
    3. Krevety naložíme do připravené marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet
    4. Z tenkých plátků slaniny odkrojíme kůži, každou krevetu ovineme plátkem slaniny (nebo slaninu můžeme s krevetami střídat) a navlíkneme na grilovací špejli nebo jehlu
    5. Špízy grilujeme na hodně rozpáleném grilu dozlata (asi 3-5 minut), po celou dobu opékání potíráme marinádou.

    Doporučení

    Podáváme s česnekovou bagetou nebo zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….