Rybářský rozcestník

Candát na roštu

Ve víně s citronovou šťávou odleželé porce candáta, prošpikované půlkolečky citronu, na grilu opečené.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 600 g candáta
  • 4 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks koleček citronu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce candáta omyjeme, dobře osušíme, ve hřbetních částech proti sobě lehce nařízneme a do řezu vložíme půl kolečka citronu, pak porce osolíme
    2. Do bílého vína kápneme citronovou šťávu, porce ve víně namočíme a necháme asi 30 minut odležet v chladu, přičemž vždy asi po 5 minutách porce obrátíme
    3. Až teprve před grilováním potřeme porce candáta olejem a grilujeme z jedné strany asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme dalších 5 minut
    4. Hotové porce klademe na nahřáté talíře a podáváme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Uzení ryb na sítech

    Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím