Rybářský rozcestník

Filé z tresky na rajčatech

Filety z tresky vyskládané do zapékací misky, pokladené kolečky rajčat a plátky másla, okořeněné, zapečené v troubě, ke konci posypané nastrouhaným sýrem.

2 náročnost
40 minut
FiléFilé
  • 500 g filé z tresky
  • 200 g rajčat
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • citronová šťáva
  • tymián
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 10 minut odpočinout.
    2. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kolečka.
    3. Filé osušíme, naskládáme do zapékací misky, opepříme, posypeme jemně tymiánem, poklademe plátky másla a nakrájenými rajčaty.
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut. Před koncem posypeme nastrouhaným sýrem, vypneme a sýr necháme roztavit.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?