Rybářský rozcestník

Chobotnice na červeném víně II.

V originále se tento recept jmenuje „Krasáto ochtapódi“. Tato variant je z pořadu „VIP Prostřenp“ od pana Vágnera.

2 náročnost
180 minut
Chobotnice na červeném víně II.
  • 3 kg chobotnice v celku
  • 700 ml sladšího červeného vína
  • 200 ml olivového oleje
  • sůl na dochucení
  • Příprava

    1. Omytou chobotnici nakrájíme na větší kusy a vložíme ji do přiměřeně velkého hrnce, zalijeme olivovým olejem a červeným vínem tak, aby byla chobotnice úplně ponořená
    2. Zaklopené dusíme 30 minut, odkryté vaříme na mírném zdroji tepla, až se víno vyvaří a vznikne hustá omáčka, což tvá nejméně 120 minut, ale spíše i déle
    3. Solíme až na talířích.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím