Rybářský rozcestník

Fritovaní trumani

Zatím, co jedni je nenávidí, druzí se naučili s nimi u vody žít. Když jsou tak hladoví a berou nástrahu ostatním rybám, proč toho nevyužít, několik si jich nenachytat a pak opéci ponořené v horkém oleji téměř dokřupava? Ano, to je nápad! Jde totiž o úžasnou pochoutku, kterou si můžete připravit přímo u vody.

2 náročnost
60 minut
fritovanífritovanífritovaní
  • trumani (sumečci američtí), více kusů
  • sůl dle potřeby
  • (mouka)
  • kmín
  • pepř
  • větší množství oleje
  • Příprava

    1. Trumany vykucháme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme nejméně 30 minut odležet, pak z kůže díky soli půjde sliz pěkně dolů.
    2. Opláchneme je, opět osolíme, okmínujeme a hodíme je do většího množství rozpáleného oleje, opékáme – fritujeme pěkně dozlatova a částečně dokřupava.
    3. Vytáhneme je z oleje, položíme na papírový ubrousek a pak se můžeme směle do nich pustit, maso mají výtečné!

    Doporučení

    Stačí rozpálený rošt grilu, na ten položíme hrnec s olejem, oleje dáme tolik, aby byli trumani úplně potopení, když je budeme fritovat. Ještě lépe se pak budou opékat, pokud použijeme mouku, do které je obalíme. Tu můžeme ještě promíchat s trochou červené mleté papriky.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.