Cejn má sice více svalových kůstek, ale maso je chutné, jemné chuti … takto připravený, tedy opečený na másle obalený v pikantním těstíčku, servírovaný se zeleninou orestovanou ve výpeku, je opravdu moc dobrý!
2 náročnost
40 minut
Cejn na zázvoru a kari
1 ks (1,5 kg) velký cejn
2 ks stroužky česneku
2 ks vejce
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
1 lžíce škrobu (Solamyl)
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kari
5 cl bílého vína
worchestr
máslo
pepř
olej
sůl
Vykuchanou, šupin zbavenou rybu, opláchneme, odstraníme ploutve, hlavu, ocas, podélně rozřízneme, od hlavy k ocasu na polovinu, rozkrojíme na 4 porce, osolíme
Říká se, že po čtyřicítce by jsme měli medvědí česnek konzumovat denně. Není se čemu divit, medvědí česnek má mnoho pozitivních účinků na naše tělo. A víno? To všichni také víme, v malých dávkách je to lék.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.