Rybářský rozcestník

Chrenovucha – křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

1 náročnost
Křenová vodka - lék pro pravé chlapy
  • 1 l dobré vodky
  • 1 ks velkého čerstvého křenu
  • 5 lžiček medu
  • vetší láhev na luhování s uzávěrem
  • Příprava

    1. Důkladně očištěný křen nakrájíme ostrým nožem na tenké, nudličky dlouhé tak 10 cm, mělo by jích bát tak 15 kusů
    2. Křen vložíme do důkladně umyté láhve
    3. V menší skleničce rozmícháme v troše vodky med, až se rozpustí, nalijeme ho na křen v láhvi
    4. Láhev dolijeme kvalitní vodkou až po okraj, křenové řezy musí být zcela potopené, uzavřeme
    5. Necháme na temném a chladném místě 3-4 dny luhovat
    6. Křenovou vodku přes sítko nalijeme do jiné čisté láhve.

    Doporučení

    Kdo tuto vodku bude pít pro potěšení a ne jako medecínu, Rusové k ní pojídají špek, nasolené ryby, anglickou slaninu, či žitný chléb.

    Poznámka

    Takto vyrobenou vodku je vhodné spotřebovat do 3-4 měsíců.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.