Rybářský rozcestník

Chrenovucha – křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

1 náročnost
Křenová vodka - lék pro pravé chlapy
  • 1 l dobré vodky
  • 1 ks velkého čerstvého křenu
  • 5 lžiček medu
  • vetší láhev na luhování s uzávěrem
  • Příprava

    1. Důkladně očištěný křen nakrájíme ostrým nožem na tenké, nudličky dlouhé tak 10 cm, mělo by jích bát tak 15 kusů
    2. Křen vložíme do důkladně umyté láhve
    3. V menší skleničce rozmícháme v troše vodky med, až se rozpustí, nalijeme ho na křen v láhvi
    4. Láhev dolijeme kvalitní vodkou až po okraj, křenové řezy musí být zcela potopené, uzavřeme
    5. Necháme na temném a chladném místě 3-4 dny luhovat
    6. Křenovou vodku přes sítko nalijeme do jiné čisté láhve.

    Doporučení

    Kdo tuto vodku bude pít pro potěšení a ne jako medecínu, Rusové k ní pojídají špek, nasolené ryby, anglickou slaninu, či žitný chléb.

    Poznámka

    Takto vyrobenou vodku je vhodné spotřebovat do 3-4 měsíců.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.