Rybářský rozcestník

Chobotničky pečené na červeném víně

Menší chobotničky máčené v mléce, pečené v troubě na cibuli a česneku, podlité červeným vínem.

2 náročnost
100 minut
+ 1 hodina máčení v mléce  
  • 500 g chobotniček připravených pro kuchyňskou úpravu
  • 0,5 l mléka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 ks stroužků česneku
  • 1 ks větší cibule
  • červené polosuché víno
  • petrželová nať
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Chobotničky očistíme a důkladně propláchneme vodou, pak je zalijeme mlékem a odložíme na 1 hodinu do lednice
    2. Do pekáčku nalijeme všechny oleje, vložíme očištěnou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a chobotnice propláchnuté ve studené vodě, pečlivě vše zakryjeme alobalem
    3. Pekáček dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut
    4. Po hodině nasypeme k chobotnicím na drobno nakrájený česnek, nasekanou petrželku a přilijeme víno
    5. Odkrytý pokrm dále pečeme 20 minut při teplotě 200 °C
    6. Hotové upečené chobotničky solíme až těsně před podáváním.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….