Rybářský rozcestník

Chobotničky pečené na červeném víně

Menší chobotničky máčené v mléce, pečené v troubě na cibuli a česneku, podlité červeným vínem.

2 náročnost
100 minut
+ 1 hodina máčení v mléce  
  • 500 g chobotniček připravených pro kuchyňskou úpravu
  • 0,5 l mléka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 ks stroužků česneku
  • 1 ks větší cibule
  • červené polosuché víno
  • petrželová nať
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Chobotničky očistíme a důkladně propláchneme vodou, pak je zalijeme mlékem a odložíme na 1 hodinu do lednice
    2. Do pekáčku nalijeme všechny oleje, vložíme očištěnou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a chobotnice propláchnuté ve studené vodě, pečlivě vše zakryjeme alobalem
    3. Pekáček dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut
    4. Po hodině nasypeme k chobotnicím na drobno nakrájený česnek, nasekanou petrželku a přilijeme víno
    5. Odkrytý pokrm dále pečeme 20 minut při teplotě 200 °C
    6. Hotové upečené chobotničky solíme až těsně před podáváním.

    Nejčtenější články

    Lov úhořů – jak na ně

    Někdo nechytne úhoře za celý život, jiný ho dostane na háček při chytání kaprů. Ovšem cílený lov úhořů není zase tak složitý, jen se stačí řídit pár radami a tipy našich pradědů a vyrazit k vodě tehdy, když ostatní od vody utíkají. 🙂

    Chytáme na boilies – úplné začátky – návazce a montáže

    Chytání na různě velké a barevné kuličky již není ani u nás v Česku žádnou novinkou. Touto asi nejúspěšnější metodou pro lov kaprovitých ryb, cíleně pak hlavně velkých kaprů, propadlo mnoho českých rybářů. A není divu! Nejen, že se často na nastražené boilie nechá přemluvit velký kapr, ale například i amur a další karprovité ryby. Nabídnutým boilie pak někdy nepohrdne ani sumec. V tomto článku pro rybářské elévy, nebo pro ty, co to chtějí teprve s boilies kuličkami poprvé zkusit, si povíme a ukážeme, jak navázat montáže a nabídnout boilies rybám.

    Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

    Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná předemvším v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím