Rybářský rozcestník

Candát na bylinkách

Jednoduchá příprava filetů z candáta. Jde o okořeněné rybí maso posypané čerstvými bylinkami a strouhankou upečené v troubě doměkka servírované například s celerovými hranolky.

2 náročnost
40 minut
candát
  • 600-700 g filetů z candáta
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvé šalvěje
  • 1 lžička čerstvé petrželky
  • citronová šťáva
  • drcený barevný pepř
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
    2. Bylinky nasekáme na jemnou, promícháme dohromady
    3. Filety osušíme, posypeme barevným pepřem, nasekanými bylinkami, poklademe vločkami másla, jemně posypeme strouhankou
    4. Rybu položíme na plech který vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 160-180 C, 15-20 minut
    5. Upečené porce ryby položíme na talíře, ozdobíme kolečky citronu, podáváme třeba s celerovými hranolky.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím