Rybářský rozcestník

Candát na bylinkách

Jednoduchá příprava filetů z candáta. Jde o okořeněné rybí maso posypané čerstvými bylinkami a strouhankou upečené v troubě doměkka servírované například s celerovými hranolky.

2 náročnost
40 minut
candát
  • 600-700 g filetů z candáta
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvé šalvěje
  • 1 lžička čerstvé petrželky
  • citronová šťáva
  • drcený barevný pepř
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
    2. Bylinky nasekáme na jemnou, promícháme dohromady
    3. Filety osušíme, posypeme barevným pepřem, nasekanými bylinkami, poklademe vločkami másla, jemně posypeme strouhankou
    4. Rybu položíme na plech který vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 160-180 C, 15-20 minut
    5. Upečené porce ryby položíme na talíře, ozdobíme kolečky citronu, podáváme třeba s celerovými hranolky.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím