Rybářský rozcestník

Candát na bylinkách

Jednoduchá příprava filetů z candáta. Jde o okořeněné rybí maso posypané čerstvými bylinkami a strouhankou upečené v troubě doměkka servírované například s celerovými hranolky.

2 náročnost
40 minut
candát
  • 600-700 g filetů z candáta
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvé šalvěje
  • 1 lžička čerstvé petrželky
  • citronová šťáva
  • drcený barevný pepř
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
    2. Bylinky nasekáme na jemnou, promícháme dohromady
    3. Filety osušíme, posypeme barevným pepřem, nasekanými bylinkami, poklademe vločkami másla, jemně posypeme strouhankou
    4. Rybu položíme na plech který vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 160-180 C, 15-20 minut
    5. Upečené porce ryby položíme na talíře, ozdobíme kolečky citronu, podáváme třeba s celerovými hranolky.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….