Rybářský rozcestník

Candát na zelenině a houbách

Filety z candáta lehce poprášené moukou, zprudka opečené na pánvi na másle, pak podušené spolu s orestovanou zeleninou.

2 náročnost
30 minut
candát
  • 800-1000 g filetů z candáta
  • 200 g hřibovitých hub
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená paprika
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • petrželka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, lehce poprášíme moukou, červenou paprikou v prostorné pánvi na másle opečeme z obou stran, pak filety odložíme stranou
    2. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibulku i s natí, plátky hub, kostičky cukety, plátky papriky, zalijeme vínem, přidáme rajský protlak, směs osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou
    3. Jakmile zelenina změkne, vložíme opečenou rybu, přiklopíme, dusíme ještě na mírném plameni 5 minut
    4. Zeleninu se šťávou rozdělíme na talíře, na každý poklademe porci ryby, posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou.

    Doporučení

    Jako příloha je skvělý čerstvý chléb, ale můžeme servírovat i s různě upravenými brambory.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím