Rybářský rozcestník

Candát na zelenině a houbách

Filety z candáta lehce poprášené moukou, zprudka opečené na pánvi na másle, pak podušené spolu s orestovanou zeleninou.

2 náročnost
30 minut
candát
  • 800-1000 g filetů z candáta
  • 200 g hřibovitých hub
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená paprika
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • petrželka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, lehce poprášíme moukou, červenou paprikou v prostorné pánvi na másle opečeme z obou stran, pak filety odložíme stranou
    2. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibulku i s natí, plátky hub, kostičky cukety, plátky papriky, zalijeme vínem, přidáme rajský protlak, směs osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou
    3. Jakmile zelenina změkne, vložíme opečenou rybu, přiklopíme, dusíme ještě na mírném plameni 5 minut
    4. Zeleninu se šťávou rozdělíme na talíře, na každý poklademe porci ryby, posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou.

    Doporučení

    Jako příloha je skvělý čerstvý chléb, ale můžeme servírovat i s různě upravenými brambory.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím