Filé z pangasiuse ochucené bílým pepřem, solí a worcesterskou omáčkou, grilované nebo orestované zprudka na oleji.
1. Porce filé opláchneme ve studené vodě a osušíme, potřeme solí, pepřem a pokapeme několika kapkami worcesterské omáčky
2. Na pánvi rozpálíme olej a filé na něm 3 minuty z každé strany opečeme nebo na roštu grilujeme
3. Citróny omyjeme v horké vodě, osušíme a kůru ostrouháme, sloupneme slupku, dužninu nakrájíme na kostky (jádra odstraníme)
4. Máslo rozpálíme a kostky citrónu na něm za neustálého míchání orestujeme, pak je vyjmeme a obalíme v nastrouhané kůře
5. Jednotlivé porce opečeného nebo grilovaného pangasiuse zdobíme orestovaným citrónem a servírujeme s různě upravenými brambory.
Tento recept se hodí i na rybí filé z mořského okouna, tresky …