Rybářský rozcestník

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?

řehák-obalřehák-obalřehák-obal

Zima propan-butanu prostě nesvědčí, to je známá pravda. Lze to vyřešit naplněním lahví pouze propanem, což ale vychází poměrně dráž, než když používáme klasický propan-butan, tedy směs dvou plynů. Druhou možností je pořídit plynovým lahvím zateplený „obleček“.

Letos jsem požádal známého výrobce rybářských potřeb pana Řeháka, aby mě vyrobil zateplení pro velkou propan-butan láhev na 10 kg. Na menší plynové láhve si lze u něj v e-shopu pořídit zateplovací obal běžně, ale na ty velké, to po něm zatím nikdo nechtěl. Ani jsem ho nemusel moc přemlouvat a tak jsem po FOR FISHINGU 2024, obdržel dva obaly na velké plynové láhve. A funguje to! Už v brzkém jaru jsem vyrazil s mým bydlíkem (karavanem) k vodě a s plynem nebyl sebemenší problém.

Zateplený oba určitě pomůže…

Vřele doporučuji si obal na plynovou láhev pořídit. Jak na ty menší, tak na ty velké. Rozhodně si pak můžete uvařit čaj, či oběd mnohem rychleji. A to teploučko od kamen…

Obal na plynové bomby od Jardy Řeháka si můžete objednat v jeho e-shopu, link zde: https://www.jrproducts.cz/.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?