Rybářský rozcestník

Mámo, táto, chci začít rybařit. Rodičové, teď je ten správný čas!

Jako každý rok i letos, na začátku školního roku, jsou otevírány po celém Česku Českým rybářským svazem, z.s. dětské rybářské kroužky mládeže, kde získávají děti nejen vztah k přírodě, ale i praxi v různých rybolovných technikách, znalosti flory a fauny, a tak nacházejí i jiné možnosti a aktivity, jak trávit volný čas, než sedět u televize nebo hrát hry na počítači. V celém ČRS je registrováno na 700 takových rybářských kroužků, které navštěvují děti od počátku školní docházky až do 18 let. Rodiče neváhejte a přihlaste své dítě do „rybařáku“!

Jak se tedy stát rybářem?

Pro děti a jejich rodiče je to dnes poměrně snadné. U velkého počtu místních rybářských organizací jsou vedeny i kroužky pro děti. Ty jsou skvělé ze dvou důvodů. Za prvé se v nich děti naučí řádnému chování u vody, rozpoznávat jednotlivé ryby, ale i navazovat háčky a další dovednosti tak potřebné pro lov ryb. Další nespornou výhodou je, že děti na konci kroužku, z jara, udělají zkoušky, a pak dostanou platný rybářský lístek, takže když vyrazí k vodě, nejsou to pytláci, ale mladí, nadějní rybářští elévi.

Pokud jste se tedy páni rodičové rozhodli, že vyhovíte přání svého dítka, stačí dnes kliknout na internetu na rybářské organizace v místě vašeho bydliště a jistě v některé povedou dětský rybářský kroužek, kam pak můžete svého syna nebo dcerku přihlásit.

Seznam všech rybářských kroužků podle krajů najdete zde: Kroužky dle krajů

Více informací také zde: https://www.rybsvaz.cz/?page=rada/odd_sport_mladez/serial/serial

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?