Rybářský rozcestník

Sumcová sestava při chytání pomocí podvodního splávku – nastražení hodem

Montáž na nastražení živé rybky do hloubek, pomocí závaží a podvodního splávku. Nastražení hodem, při chytání „pod nohama“ u břehu a to jak v proudné, tak klidné vodě.

Podvodní splávek Navázaný v montáži určené k nahozené ze břehu

Podvodní splávek navázaný v montáži určené k nahozené ze břehu

  1. prut vhodný na chytání na trhačku (od 2,4 až 3,2 metru, tak 500 až 1000 g) s robusním navijákem vhodným na chytání velkých ryb
  2. kmenová šňůra (40 až 100 kg), návin nejméně 200 metrů, ale raději více
  3. kotevní ochrana, bužírka, uprostřed karabinka, olůvko (200 až 300 g), vše průběžné (nastražení hodem)
  4. podvodní splávek (20 až 50 g) s bužírkou na ochranu proti zamotání, z jedné strany 60 až 80 cm, z druhé 5 cm (ta je u ryby)
  5. nastražená rybka, při chytání v proudu hlavou směrem ke splávku, v klidné, neproudné vodě se dává ocasem ke splávku

Detailní způsob nastražení rybky najdete zde:

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – sestava s podvodním splávkem – za hlavu (vhodné do proudu)

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – sestava s podvodním splávkem – za ocas (vhodné do klidné vody)

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.