Rybářský rozcestník

Sumcová sestava při chytání pomocí podvodního splávku – nastražení hodem

Montáž na nastražení živé rybky do hloubek, pomocí závaží a podvodního splávku. Nastražení hodem, při chytání „pod nohama“ u břehu a to jak v proudné, tak klidné vodě.

Podvodní splávek Navázaný v montáži určené k nahozené ze břehu

Podvodní splávek navázaný v montáži určené k nahozené ze břehu

  1. prut vhodný na chytání na trhačku (od 2,4 až 3,2 metru, tak 500 až 1000 g) s robusním navijákem vhodným na chytání velkých ryb
  2. kmenová šňůra (40 až 100 kg), návin nejméně 200 metrů, ale raději více
  3. kotevní ochrana, bužírka, uprostřed karabinka, olůvko (200 až 300 g), vše průběžné (nastražení hodem)
  4. podvodní splávek (20 až 50 g) s bužírkou na ochranu proti zamotání, z jedné strany 60 až 80 cm, z druhé 5 cm (ta je u ryby)
  5. nastražená rybka, při chytání v proudu hlavou směrem ke splávku, v klidné, neproudné vodě se dává ocasem ke splávku

Detailní způsob nastražení rybky najdete zde:

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – sestava s podvodním splávkem – za hlavu (vhodné do proudu)

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – sestava s podvodním splávkem – za ocas (vhodné do klidné vody)

Nejčtenější články

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.

Pozvánka na dětský závod do Berouna

Místní organizace Beroun zve na dětský rybářský náborový závod, který se koná 22. 6. 2024 na revíru Berounka 3….