Montáž na nastražení živé rybky do hloubek, pomocí závaží a podvodního splávku. Nastražení hodem, při chytání „pod nohama“ u břehu a to jak v proudné, tak klidné vodě.
Podvodní splávek navázaný v montáži určené k nahozené ze břehu
prut vhodný na chytání na trhačku (od 2,4 až 3,2 metru, tak 500 až 1000 g) s robusním navijákem vhodným na chytání velkých ryb
kmenová šňůra (40 až 100 kg), návin nejméně 200 metrů, ale raději více
kotevní ochrana, bužírka, uprostřed karabinka, olůvko (200 až 300 g), vše průběžné (nastražení hodem)
podvodní splávek (20 až 50 g) s bužírkou na ochranu proti zamotání, z jedné strany 60 až 80 cm, z druhé 5 cm (ta je u ryby)
nastražená rybka, při chytání v proudu hlavou směrem ke splávku, v klidné, neproudné vodě se dává ocasem ke splávku
Montáž na nastražení živé rybky do hloubek pomocí závaží a podvodního splávku. Nastražení z loďky tzv. „na trhačku“, na volné ploše a to jak v proudné, tak klidné vodě.
Klasická sestava na chytání sumců pomocí trhací bojky. Systém tzv. na trhačku, se používá v mírně až středně hlubokých vodách jak tekoucích, tak stojatých. Dalším způsobem lovu sumců na bójku je chytání pomocí tyčové bójky. Ve větších hloubkách je pak lepší použít a chytat pomocí podvodního splávku nebo pomocí plovoucího korku.
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.