Rybářský rozcestník

Ovesné vločky

Tyto vločky jsou skvělé na zakrmení lovného místa a to jak samotné, namočené, pak slepené do koulí, tak jako součást různých zakrmovacích směsí.

Ovesné vločky

Pokud chceme chytat ryby ve vodním sloupci, použijeme suché vločky, které zamícháme do směsi, krmení se rychle rozpadne a vločky se nadlehčí a udělají nad zakrmeným místem mrak. Před použitím lze vločky máčet buď ve vodě, nebo v mléce. Také dobře absorbují různé další chutě a vůně a tak je můžeme namáčet i do různých dipů a sirupů.

Zpracování ovesných vloček:

Na stojaté vody stačí vločky mírně zvlhčit, až zvlhnout a změní svoje vlastnosti (už nebudou křehké, ale jako by „zgumovatí“), lze je použít do různých směsí. Na proudné vody je lepší je přelít horkou vodou, spařené pak nechat okapat. Také z nich po rozmáčení lze vytvořit koule a těmi zakrmovat lovné místo.

Nejčtenější články

Jak na úhoře s feederovým prutem

Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

Druhy ryb doporučené k uzení

Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím