Rybářský rozcestník

Kukuřičné vločky

Jako návnada jsou kukuřičné lupínky oblíbené především u plavačkářů a rybářů chytajících na feeder. Ovšem skvělé jsou i do zakromovacích směsí určených na lov větších kaprů.

Kukuřičné vločky

Po vhození do vody se v jejich okolí začne velice rychle tvořit silný mléčný zákal, což je žádoucí!

Zpracování kukuřičných vloček:

Příprava vloček je velmi jednoduchá, stačí je totiž jen na chvíli namočit do vody a nechat je změknout. Jakmile nasají vodu, dají se použít. Jejich pojivost zvýšíme zalitím lupínků teplou vodou, pak se z nich snadno tvoří krmné koule a dá se s nimi vnadit i dále od břehu.

Nejčtenější články

Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím