Rybářský rozcestník

Hrách

Hrách je skvělý hlavně pro kaprovité ryby, které ho milují. Běžně ho koupíme v hospodářských speciálkách. Musíme ho tepelně upravit. Kromě použití jako jedna ze složek návnady do zakrmovacích směsí ho lze také napíchnout na háček a využít jako nástraha.

Hrách - další rybí oblíbený partikl
vareny-hrach-david1

Je to velmi oblíbená partiklová složka. Hrách je ovšem nutné povařit, abychom předešli poranění trávicího traktu ryb. Neuvařený hrách je totiž tvrdý a tak pro ryby velmi špatně stravitelný.

Zpracování hrachu:

Hrách máčíme 12 hodin, pak ho uvaříme doměkka, vaříme pod poklicí 1,5 až 2 hodiny, a je-li třeba, přiléváme při vaření horkou vodu. Hrachem nemícháme, aby zůstal celý, jen jim v hrnci potřeseme. Důkladně okapaný hned použijeme nebo lze také zamrazit na pozdější použití.

Nejčtenější články

Vaše power banka u vody nestíhá? Pořiďte si bateriový generátor

Kdo k vodě vozí notebook, tablet či nadupaný chytrý telefon, brzy pozná, jak rychle se tato zařízení dokáží vybít. Power banky nám sice dovolí jednou nebo dvakrát naše miláčky nabít, ale co potom, pokud jsme na delší výpravě? A to nemluvím o dobíjení elektromotorů, sonarů, zavážecích loděk, nebo například přenosné chladničky na potraviny.

Dipované nástrahy obalené v ochucené soli

Na zatraktivnění boilies nebo pelet lze, kromě dipů, použít i další atraktor, jako běžnou kuchyňskou sůl. Tu ovšem nejprve dochutíme dalšími složkami tak, aby se nástraha stala pro ryby prostě neodolatelnou.

Zahájená lovu dravců 2020

Pro zapálené rybáře je každý rok ke konci jara, tedy přesně 16 června, velkým rybářským svátkem. Mohou nahodit pruty do vody a začít cíleně lovit dravé ryby, tedy štiky, sumce, candáty, ale i další zubaté potvůrky našich vod. A letos tomu nebylo jinak.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím