Rybářský rozcestník

Pečený sleď s cibulovou omáčkou

Stekt sill med loksas je původní název tohoto švédského receptu.

1 náročnost
25 minut
  • 4 ks sledě
  • 2 ks cibule
  • 3 dcl mléka
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné sledě obalíme ve strouhance smíchané se solí a opečeme na másle
    2. Ryby vyjmeme, na másle osmažíme cibuli, tu pak zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a necháme několik minut povařit, omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
    3. Na talíře položíme opečené sledě a přelijeme je omáčkou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….