Tuto dobře v lednici odleženou omáčku servírujeme nejlépe k pečeným smaženým nebo grilovaným rybám, případně k různým smaženým nebo grilovaným mořským potvorám.
1 náročnost
10 minut
+ doba odležení
Kreolská omáčka
Rozpis na 2 porce:
0,25 l rajčatového protlaku
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžíce strouhaného celeru
1 lžička oleje (rostlinný nebo olivový)
3-4 ks olivy rozkrájenné na tenká kolečka
1 ks cibule nakrájené nadrobno
špetka chilli koření
mletý černý pepř
sůl
vhodná sklenice s uzávěrem
Příprava
Všechny ingredience spolu smícháme
omáčku nalijeme do vhodné sklenice, povrch zalijeme olejem
Necháme v lednici několik dní stát, pak podáváme k různě upraveným rybám či darům moře.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývala spousta zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso bylo navíc často obalené v nekvalitní, dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin.
Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby mají váhu kolem 250 g – 300 g.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….