Tuto dobře vychlazenou omáčku podáváme k různě upraveným rybám servírovaným po jednotlivých soustech, ale i k darům moře, či jiným vodním živočichům upraveným grilováním, pečením, vařením apod.
1 náročnost
10 minut
+ doba uležení v chladu
Japonská omáčka k namáčení
4 lžíce bílého přírodního vína
3 lžíce tmavé sojové omáčky
3 lžíce na jmeno nastoruhané ředkve
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 dcl vody
sůl
Příprava
Do misky nalijeme vodu, přilijeme sojovou omáčku a bílé víno
Přidáme ostatní suroviny, promícháme, dáme do lednice na 1 hodinu odležet
Omáčku podáváme k různým rybím pokrmům, kdy jednotlivé kousky ryby, ale i jiných vodních živočichů do omáčky namáčíme těsně před vložením do úst.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
V mírně osolené vodě, s kolečky citrónu, povařené porce kapra, servírované přelité omáčkou připravenou z ušlehané smetany, nastrouhaných jablek a křenu nebo nasekané pažitky.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….