Vykuchaní okouni stažení z kůže pokapaní citronovou šťávou, okořenění, posypaní nasekanými kapary, pokladeni plátky másla a kolečky cibule, upečení v troubě.
2 náročnost
45 minut
Okouni na kapary
Rozpis na 4 porce:
8 ks okounů tak 30 cm velkých
1 ks větší cibule
4 lžičky kapary
citronová šťáva
máslo
kmín
pepř
sůl
Příprava
Vykuchané okouny stáhneme z kůže (postupujeme takto: odřízneme hlavu, ocas a hřbetní ploutev, ostrým nožem kůži na hřbetu po celé délce nařízneme a stáhneme směrem dolů k břichu)
Okouny omyjeme, naskládáme do pekáčku, nebo na plech, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme, solí, kmínem, pepřem, posypeme nasekanými kapary, poklademe proužky cibule, plátky másla a dáme péct na 15-20 minut do vyhřáté trouby na 180 °C
Podáváme s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.
Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…